“Vanuit verbinding met elkaar, in jullie kracht naar groei voor allemaal”
De knoop is doorgehakt: jullie gaan uit elkaar. Dit gaat gepaard met allerlei emoties: verdriet, boosheid en teleurstelling, maar wellicht ook opluchting en blijdschap. Nieuwsgierig naar hoe het leven eruit gaat zien, maar ook schuldgevoel richting de kinderen. Bezig met de vraag: hoe blijven we nu samen ouders? Dit is een ingewikkeld proces waar vaak te snel overheen gestapt wordt. Echter, om conflicten en complexe situaties in de toekomst te voorkomen, is het juist nu belangrijk om te blijven communiceren met elkaar. Ook al doe je dat nu eigenlijk liever even niet.
Jullie kind houdt jullie bij elkaar, voor altijd verbonden. Hoe kunnen we nu op een manier met elkaar omgaan die voor allebei prettig blijft? In dit traject staan deze onderwerpen centraal. Het op een fijne, duidelijke manier afronden van jullie relatie maakt dat er ruimte ontstaat voor een samenwerking als ouders. Het opruimen van emoties die je als ex-partner hebt zorgt voor het vormgeven van het gezamenlijk ouderschap.
Een scheiding is niet ‘klaar’ wanneer de handtekeningen zijn gezet. Het is geen lijstje afwerken met praktische en zakelijke onderwerpen. Een scheiding is een proces waarbij emoties een rol spelen. Samen richten we ons op de psychosociale kant van een scheiding, een proces waarin je stil staat bij emoties, je relatie afrond en je stappen zet voor de toekomst.
In dit traject staat maatwerk centraal. Elk mens is anders, elk gezin. Jullie hebben zelf ideeën over hoe jullie het willen en wat hierin belangrijk is. Dit gaan we bespreken, gezamenlijk en in 1:1 sessies, zodat er voldoende aandacht is voor samen en alleen. Uit elkaar gaan doe je samen voor toekomstbestendig gescheiden ouderschap.
Ouders in scheiding:
-
-
Begeleiding voor samen, met oog voor jou als individu;
-
Goed afronden van jullie relatie;
-
Ruimte voor de toekomst;
-
Ouderschap na scheiding;
-
Persoonlijke en professioneel;
-
Maatwerk;
-
Laagdrempelig.
-